Welkom bij Sjaan


Leuk dat je onze website aandoet!


Mijn naam is Christiaan Buchener, klassiek opgeleid kok met meer dan 30 jaar ervaring in de keuken. Van Friesland, via Groningen naar Amsterdam. In Amsterdam heb ik meer dan 15 jaar de keukens geleid van mijn eigen restaurants. Na een kleine omweg via het bedrijfsleven besloot ik toch weer voor mezelf te beginnen en mijn passie te volgen.


De keuken van Sjaan is geïnspireerd op de tante van mijn vader, geboren Amsterdamse, altijd in de weer in haar keuken met de oogst van haar eigen moestuin. Mijn passie ligt, net als bij mijn oud-tante, bij het maken van recepten waarbij het ingredient voorop staat, zo is dan ook het concept 'Sjaans keuken' ontstaan. Alle recepten die ik maak komen uiteraard uit mijn eigen keuken, zijn vers en laten met name de eer aan de ingrediënten. Met name gespecialiseerd in zeer pittige sambals en sauzen.


Lindegracht markt

Ik ben begonnen met het maken van Sjaans sambal en en chili jam en sinds februari sta ik elke zaterdag op de Lindegracht markt. Tijdens deze marktdagen is mij gevraagd om verschillende smaken van sambal. Zo is de Sjaans sambal lijn begonnen en één van de grote favorieten is Sjaans gerookte sambal welke ingrediënten ik rook in mijn zelfgemaakte rookton. 


Elke week probeer ik weer wat nieuws mee te nemen naar de markt van Sjaans mosterd tot pittige mango jam en zo kook ik met een twist met de seizoenen mee.


Hopelijk tot snel op de Lindemarkt en mocht dat een keer niet uitkomen dan zie ik je graag op mijn webwinkel.


Freelance kok

Naast mijn activiteiten op de markt ben ik ook in te huren voor catering aan huis, feesten en partijen. Wil je meer weten, neem dan even contact met mij op.


Met pittige groet,


Christiaan Buchener

De keuken van Sjaan

 

De keuken van Sjaan


Eten gemaakt met liefde, passie, kwaliteit en nostalgie!